Γιώργος Τσανάκας

Κλειδί το Περιστέρι και ο Γενάρης για τον Ολυμπιακό, που έχει κάνει ήδη μια μεταγραφή!

Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι μπορεί να γλυκάνει το φινάλε του στο 2023 και εν συνεχεία να μπαλώσει τις τρύπες του ρόστερ για να γίνει καλύτερος, προσμετρώντας ως... new entry τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο στα δύο τελευταία του παιχνίδια. Πρώτα, νίκησε την Μπάτσκα Τόπολα και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή του συνέχεια και τον Φεβρουάριο. Έπειτα, έγινε η πρώτη ομάδα που περνά φέτος από την έδρα του Πανσερραϊκού και βρίσκεται στο -1 από την κορυφή. Πράγματα λογικά και κυρίως φυσιολογικά θα έλεγε κανείς, αλλά ας κοιτάξουμε γύρω μας στη φετινή σεζόν τι γίνεται. Γκέλες για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ την ίδια αγωνιστική, ενώ την περασμένη -μόλις- οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μείνει στο 2-2 στον Βόλο. Γι’ αυτό, κάθε νίκη και κάθε τρίποντο της σεζόν, έχουν την αξία τους.

Στις Σέρρες, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έβγαλε μια ηρεμία που είχαμε καιρό να δούμε. Δεν πανικοβλήθηκε από το γεγονός πως βρήκε απέναντί του ένα σύνολο, το οποίο άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του και είχε ως σκοπό να μπλοκάρει τους Πειραιώτες από τον άξονα και να τους οδηγήσει στα πλάγια και σε αρκετά γεμίσματα, που είναι ιδανικά για τα στόπερ του. Προσέξτε, δεν λέω ότι έκαναν κάτι κακό οι Σερραίοι. Ο καθένας αντιμετωπίζει από διαφορετική σκοπιά το κάθε παιχνίδι, είναι απολύτως θεμιτό. Και αν έπαιρναν και αποτέλεσμα, μάγκες θα ήταν!

Για να ξεκλειδώσουν οι «ερυθρόλευκοι» το τρίποντο, έπρεπε να επιστρατευτεί ο Ελ Αραμπί. Ο Καρβαλιάλ γνωρίζει πως η ενεργοποίηση του Μαροκινού μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα του. Διότι θα τον χρειαστεί κατά την απουσία του Ελ Κααμπί για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Αραμπί ούτε κανένας τυχαίος φορ είναι, ούτε κάποιος που δεν είναι επαγγελματίας. Τουναντίον θα λέγαμε! Όταν βλέπεις έναν τύπο που πλησιάζει τα 37 του, να δέχεται την απόφαση του Μαρτίνεθ (άδικη ή δίκαιη) και να είναι παροπλισμένος, να κατεβαίνει να παίξει με τη Β’ ομάδα για να παραμένει «ενεργός», μάλλον λέει πολλά για το ποιόν του.

Ο πολύπειρος στράικερ έχει πάστα μεγάλου παίκτη, είναι ένας ολοκληρωμένος φορ και τα πολύτιμα λεπτά του, θα κάνουν τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Όπως έγινε και στο ματς με τον Πανσερραϊκό, όπου εκτός από το γκολ, προσέφερε πολλά περισσότερα και τράβηξε την ομάδα του επιθετικά, για να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα και με την κλασική του κίνηση σαν «δεκάρι», να υποδέχεται και να σπάει μπάλες. Η πρώτη… χειμερινή μεταγραφή είναι γεγονός, λοιπόν, για τους Πειραιώτες.

Για να έχουν αξία τα παραπάνω, η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ θα πρέπει να κάνει το 3/3 με τον ίδιο στον πάγκο, περνώντας από το Περιστέρι. Ένα ματς κομβικό, το οποίο αν βαφτεί ερυθρόλευκο, θα γλυκάνει τον Ολυμπιακό στο φινάλε του 2023. Διότι θα τον έχει κρατήσει, πιθανότατα, σε απόσταση βολής από την κορυφή, θα του έχει δώσει έξτρα ηρεμία και ψυχολογία.

Το διάστημα της διακοπής θα είναι καταλυτικό για τους Πειραιώτες. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για έξτρα δουλειά στο αγωνιστικό, αλλά και στο -εξίσου σημαντικό- μεταγραφικό κομμάτι. Εκεί, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν λιγοστά περιθώρια λάθους και θα πρέπει να μπαλώσουν τα κενά στο ρόστερ τους. Με έναν, ίσως και δύο, στόπερ, έναν μέσο επίσης και βλέπουμε. Μπορεί στη συνέχεια να πάρει και φορ ή ακόμα και εξτρέμ. Κινήσεις που μπορούν να τον βελτιώσουν σημαντικά σε όλες τις γραμμές, να λύσουν σε μεγάλο βαθμό τα ζητήματα στην ανασταλτική λειτουργία και να μπει ο Ολυμπιακός στο 2024, στοχεύοντας σε όλες τις διοργανώσεις που παραμένει μέσα. Να δούμε, βέβαια, και πόσες αποχωρήσεις θα έχουμε…

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα ματς-κλειδί στο Περιστέρι, αλλά και ενάμιση κομβικό μήνα στα μεταγραφικά. Όπως και αγωνιστικά, αφού έχει μπόλικα ντέρμπι και σημαντικά ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο μέσα στον Ιανουάριο! Έχει ήδη κερδίσει ξανά τον Ελ Αραμπί με την ενεργοποίησή του, ενώ προσπαθεί να ανοίξει το ροτέισον με παίκτες που ήταν παροπλισμένοι για διαφορετικούς λόγους, όπως ο Μπιέλ, ο Μπρνιτς και ο Ρίτσαρντς, χρησιμοποιώντας μεγάλο μέρος, πλέον, του ρόστερ του.

ΥΓ. Μέχρι τα μέσα Φλεβάρη και την Φερεντσβάρος, υπάρχει μπόλικος δρόμος. Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τότε ο Ολυμπιακός, πόσω μάλλον οι Ούγγροι. Υπομονή, στροφή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και βλέπουμε. Είναι δεδομένα, όμως, μια αντίπαλος του χεριού του και ένα εμπόδιο που είναι ικανό να ξεπεραστεί, συνεχίζοντας στους «16» όπου μπορεί να βρει απέναντί του ομάδες υψηλού επιπέδου για να τεστάρει περισσότερο τις δυνάμεις του.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x